Van woensdag 22 februari tot en met donderdag 2 maart wordt er opnieuw aan het spoor gewerkt tussen Eindhoven Centraal en Weert. Tien dagen lang zal het volledige traject daarom buitendienst worden gesteld.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de buitendienststelling zullen er meerdere soorten werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo wordt de ballast van de twee sporen vervangen evenals de spoorstaven. Ook worden er nieuwe dwarsliggers geplaatst. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat het om geplande en reguliere werkzaamheden gaat.

De afgelopen jaren vonden er regelmatig werkzaamheden plaats op en rondom het spoor tussen Eindhoven en Weert. Zo vond er eind 2021 nog een 18-daagse buitendienststelling plaats tussen beide plaatsen omdat er werd gewerkt op het opstelterrein bij Eindhoven. Daardoor moest ook het hoofdnet buitendienst worden gesteld. In Eindhoven werd daar toen de ballast op het emplacement vervangen. Ook werden er wissels en bovenleidingen vervangen en werden er bij station Eindhoven Centraal vier vernieuwde opstelsporen aangesloten op het bestaande hoofdspoor. Op station Weert werden er in dat jaar dwarsliggers en spoorballast vervangen.

In 2015 was het spoor tussen Eindhoven en Weert zelfs wekenlang buitendienst. Toen werden er over een lengte van 14 kilometer spoorstaven, 12.000 dwarsliggers en 31 wissels vernieuwd.