Vivianne Heijnen staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat voor aanvang van de ministerraad.Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Laurens van Putten.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat het draagvlak voor een Nederlands voordeelticket voor het openbaar vervoer te onderzoeken, ook wel het ‘klimaatticket’ genoemd. Dat zegt staatsecretaris Vivianne Heijnen in een commissiedebat over het openbaar vervoer op woensdag 22 februari, als reactie op vragen vanuit verschillende politieke partijen.

Tijdens het commissiedebat is de betaalbaarheid van het openbaar vervoer in Nederland een belangrijk onderwerp. Kamerlid Habtamu de Hoop licht de plannen van de PvdA toe: “De tickets voor het openbaar vervoer worden een stuk duurder. We moeten een stap zetten om het openbaar vervoer gratis te maken voor lagere inkomens.”