Commissie keurt motie Hamont-Weert goed.

De commissie mobiliteit van het federale parlement heeft dinsdag 18 mei de resolutie over de reactivering van het baanvak Hamont – Weert voor reizigersverkeer unaniem goedgekeurd. De resolutie was ingediend door de Kamerleden Jef Van den Bergh, Steven Matheï en Servais Verherstraeten van CD&V, Marianne Verhaert (Open Vld), Nicolas Parent en Barbara Creemers en Kim Buyst van Ecolo-Groen en Joris Vandenbroucke en Kris Verduyckt, (Vooruit)  , Emmanuel Burton (MR) en Melissa Hanus (PS) .

De Vereniging Treinreizigers Vervoer (vTv), die al jaren ijvert voor de reactivering, is tevreden en verwacht dat de federaal minister Georges Gilkinet (Ecolo) de motie ter harte neemt. Onderzoek van de vereniging wees uit dat er voor de verbinding een potentieel is van 800 tot 1.000 reizigers op een weekdag. De studie die de NMBS liet uitvoeren spreekt van duizend reizigers.

In de motie wordt erop gewezen dat door de reactivering een treinverbinding tussen de haven- en industriestad Antwerpen en de Brainport Eindhoven mogelijk wordt. Het drukke woon-werkverkeer naar de regio’s Weert en Eindhoven gebeurt vandaag uitsluitend per auto. De trein kan voor een aantal forenzen een goed alternatief betekenen. In Weert kan ook worden overgestapt richting Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam, Roermond en Maastricht. In juni wordt gestart met de elektrische treindienst tussen Antwerpen en Hamont.  
Voor meer Info: 
Jean Pauwels, voorzitter vTv, +32 494 28 41 34