“Kempens Spoorplatform: Elektrificatie Mol-Hamont biedt opportuniteiten, maar stationsomgevingen Herentals en Turnhout verdienen veel beter”

“Begin februari stapte een Kempense delegatie van burgemeesters, federale volksvertegenwoordigers en leden van het Streekplatform Kempen de trein op richting Brussel voor een overleg met de spoorwegmaatschappijen Infrabel en NMBS. Twee voor de Kempen prioritaire dossiers stonden vooraan op de agenda: de stationsomgeving Herentals en de dienstverlening in/naar het station Turnhout. Infrabel en NMBS gaven daarnaast ook een globaal overzicht van de investeringen die ze plannen in de Kempen in de periode 2018-2022. Voor enkele projecten is er stilaan licht aan het einde van de tunnel, al blijft er voor heel wat spoordossiers nog heel wat werk aan de winkel.”

Lees verder …