In het programma Avondgasten Europa van de Limburgse omroep L1 liet gedeputeerde Jasper Kuntzelaers weten dat hij zich zorgen maakt over de aandacht voor infrastructuur en grensoverschrijdende verbindingen van het nieuwe kabinet. “Voor Limburg is dat heel belangrijk.”

Kuntzelaers begriipt niet zo goed waar het heen gaat met de regering die zeer waarschijnlijk nog deze maand gaat aantreden. “In woorden is opgeschreven dat het regionale ov belangrijk is, dat het grensoverschrijdende vervoer aandacht krijgt. Maar als je de financiële paragraaf van het hoofdlijnenakkoord leest, dan zijn daar géén extra middelen voor uitgetrokken. Dat betekent dat ze in Den Haag een hele lastige keuze hebben. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe minister Madlener dat gaat invullen, dat is een grote uitdaging”, zegt hij in het programma.

“Voor de Limburgse schaal zijn de infrastructurele vraagstukken van groot belang”, ging Kuntzelaers verder. “In Europa speelt de vraag of de nieuwe grote investeringen van de afgelopen jaren een voortzetting krijgen. Maar we hebben geld nodig om die ambities mogelijk te maken. Of het nou de Intercity is van Eindhoven naar Aken, van Venlo naar Düsseldorf of van Antwerpen naar Weert naar Eindhoven. Want als bestuurder heb ik geleerd dat juist de infrastructuur geweldig dure projecten zijn.”

Lees ook:

Onderwerpen: Eindhoven-Akengrensoverschrijdende verbindinghoofdlijnenakkoordprovincie LimburgPVV